Приложение на виртуална реалност в тези 7 области

Технологията и приложение на виртуална реалност се подобри много през последните 15 години.

Много нови приспособления идват на пазара в наши дни. Тази бързо развиваща се технология привлича много аудитории и потапя потребителите в невиждани досега светове. Но с нарастващата популярност големите компании като Sony и Facebook започнаха да инвестират във виртуална реалност. Напоследък в тази област започнаха много експерименти и проучвания. Очакваме виртуалната реалност да бъде  част от бъдещето ни. С толкова много инвестиции на време, работна сила и пари в тази технология, очакванията се увеличиха.

Нека разгледаме 7 области на приложение на виртуалната реалност:

  • Игри във виртуална реалност

Виртуалната реалност придоби популярност заради игрите. Представете си игра , която е ангажира цялото ваше тяло и ви потапя в среда, в която взаимодействате както в реалният живот. Виртуалната реалност вече започна да завладява тази област и много  компании са започнали да създават нови игри с технологията за VR. Не само гейминг компаниите, но компании за хазартни игри работят върху идеята за хазарта във виртуална реалност, за да подобри изживяването на потребителите.

 

  • VR филмови преживявания

Досега триизмерните филми разтърсваха театрите, но това не е истинско изживяване. Real 3D ще се основава на технологията за виртуална реалност. Приложение на виртуална реалност във киното ще позволи да видите себе си като част от филма. Можете да усетите филма  и сами да изберете гледната си точка,  а не тя да е избрана от оператора на филма. Можете да усетите цветовете и да получите по-добър изглед. Вече са започнали такива разработки и в Амстердам и е стартирана една кино зала от този тип.

 

  • Пътуване

Виртуалната реалност може да ви накара да пътувате по света без да напускате дома си. Да, в VR може да разгледате нови места и да пътувате без да ставате от дивана. Можете да пазарувате, да пътувате или да общувате, без да помръдвате от мястото си. Виртуалната реалност се основава на това, че е „там, без всъщност да е там“. Така че се очаква да видим вълните на океана в нашия дом, да преживеем слънцето и плажа в Маями и много повече. С тази технология места, които са далеч, ще станат ваши близки съседи.

 

  • Работната среда

Работата от дома винаги е по-удобна и продуктивна. Приложение на виртуална реалност очакваме в развитието на виртуални офиси. С тази технология може да се работи отвсякъде. Свързаните цифрови принтери, непрекъснатите задачи и т.н. са допълнителните функции, които могат да се очакват с тази концепция.

 

  • По-добър поглед върху продуктите и услугите

Приложение на виртуална реалност може да осигури по-добро изживяване в реално време на услуги и продукти, които можем да планираме да купим. Сега трябва да съдим нещо от неговата 2D картина, например хотелска стая или която и да е турстическа дестинация.Но с въвеждането на виртуална реалност, можете да видите и да усетите мястото преди реалното пристигане. Можете да преценявате усещането за това място, преди да сте влезли в него.

 

  • Обучения

С помощта на виртуалната реалност качеството на обучението ще се подобри много. Практическото обучение винаги е по-добро от академичните знания и с помощта на VR технологията , действителната експозиция ще се увеличи. Хирурзите могат да извършват виртуални операции, пилотите могат да усетят напрежението при извънредна ситуация, преди да се сблъскат с нея и много повече. Вече съществуват концепции като виртуална библиотека , а големите компании като Google вече посещават училища с хедсети за виртуална реалност.

 

  • Подобрено качество на живот

С подобряването на виртуалната реалност животът ни ще се подобри. Технологиите VR ще направят умните телефони по-умни, а много по-интелигентни инструменти като VR очила и VR устройства ще наводнят пазара.С VR можем да се насладим на историята (която е теоретично скучна), да изследваме пространството (от Земята), да правим виртуални разходки по повърхността на Луната и много повече.

Всички области от нашия живот ще станат по-добри и по-практични.